• VV Barneveld in slotfase onderuit tegen ASC Nieuwland

Na twee forse nederlagen had Barneveld tegen Nieuwland voor een verdedigend concept gekozen. Het leek een punt op te gaan leveren, maar in het laatste kwartier pakte een sterker Nieuwland toch de winst.

Nieuwland nam het initiatief, maar Barneveld stond verdedigend goed. In de 12e minuut werd het enigszins gelukkig 0-1 voor Nieuwland. Een lange bal viel tussen doelman Remon de Vlieger en Joery Collignon. De aanvaller tikte de bal eerst tegen de doelman en werkte de rebound in het lege doel; 0-1. In de 18e minuut was Barneveld uit een counter dicht bij de gelijkmaker. Op aangeven van Adem Sanli lobde Albert Kamara maar net naast. Tot aan de rust wisten beide ploegen geen kansen meer te creëren.

Na de rust was er meer strijd en kreeg Barneveld kansen op de gelijkmaker. Een verdediger redde op een kopbal van Koen Firet en Larsson van Dijk schoot na een lange rush op doelman Gianni Gros. In de 67e minuut viel de gelijkmaker. Een verre uittrap van Remon de Vlieger stuitte op in het strafschopgebied en Larsson van Dijk kopte de 1-1 binnen. Het lukte echter niet het punt vast te houden, want in de 73e minuut schoot Drian van den Hooff via de binnenkant van de paal Nieuwland weer op voorsprong; 1-2. Barneveld drong daarna nog wel aan, maar een ongelukkig eigen doelpunt van Koen Firet besliste in de 88e minuut de wedstrijd definitief; 1-3. Een uitslag, die na twee grote nederlagen, perspectief biedt voor het vervolg van de competitie.

Bron: Barneveldse Krant