• v.v. Barneveld Kuikens

 • Wat zijn de kuikens?

  Welkom op de pagina van de kuikens van Voetbal Vereniging Barneveld. Vanaf september 2005 zijn wij bij v.v. Barneveld begonnen met deze groep. Het doel was en is: kinderen op een speelse wijze kennis te laten maken met het voetbal.

  De kuikens is een groep kinderen die op een speelse manier kennis maken met het voetbal. Bij v.v. Barneveld is dit een groep van 4 tot en met 6 jaar. Hierna zullen zij naar de JO8-pupillen gaan.

  Wij zijn nu vele jaren verder en de vruchten van dit initiatief zijn duidelijk zichtbaar. Wanneer kinderen vanaf de kuikens bij ons voetballen zien wij een voorsprong bij de JO8. De beginselen van het voetbal hebben de kinderen zich al eigen gemaakt. Hierdoor kan het niveau van de spelers sneller omhoog gaan en hiermee ook van de jeugdafdeling van v.v. Barneveld.

  Dit is natuurlijk allemaal mooi meegenomen, maar wij zien het als een van onze taken dat kinderen, wanneer zij hier aan toe zijn, bij ons kunnen sporten.

  De kuikens trainen iedere zaterdagmorgen van 10:00 uur t/m 11:00 uur. Tijdens de trainingen zullen de trainers de kinderen op een speelse manier kennis laten maken met allerlei facetten van het voetbal. U moet hierbij denken aan afronden op de goal, samen spelen en een partij vormen. Alle oefeningen hebben een speels karakter zodat de kinderen betrokken blijven en plezier in het spelletje gaan ervaren.

  Niets is natuurlijk leuker dan echte wedstrijden te spelen. Dit doen de kuikens dan ook een aantal keren per jaar. Dit is tegen andere verenigingen uit de buurt van Barneveld die ook met deze leeftijdsgroep aan het werk zijn.

  Natuurlijk bent u ook van harte uitgenodigd om vrijblijvend een training bij ons te komen bekijken! Wilt u dan van te voren contact opnemen met Evert-Jan van de Bunt van de jeugdafdeling via jeugd@vvbarneveld.nl? U kunt voor overige vragen of opmerkingen ook contact met hem opnemen.

 • Trainingstijden

  Dag Tijd
  Zaterdagochtend 10:00 uur t/m 11:00 uur
rfwbs-slide