Wij ontvingen het droevige bericht dat ons oud-bestuurslid
Wim Smink
Lid van verdienste Voetbal Vereniging Barneveld.
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
op 87-jarige leeftijd is overleden
Wim, als Achtervelder geboren in het oprichtingsjaar (1936) van onze voetbalvereniging was een super vrijwilliger. Hij werd zelfs tijdens het 75-jarig bestaan van onze vereniging “Manusje van alles” in de jubileumkrant genoemd.
Zelf heeft Wim niet bij v.v.Barneveld gevoetbald, maar was eerste elftalspeler bij v.v.Achterveld. Hij heeft daar op de zondagen als rechtsback en later als rechtsbuiten gespeeld. Niet allemaal onverdienstelijk wat resulteerde in een kampioenschap.
Wonend in Barneveld kreeg hij samen met zijn vrouw Tinie, die helaas al op jonge leeftijd overleed 3 zonen: John, Mike en André.
Toen John op 6-jarige leeftijd ging voetballen bij de jeugd van v.v.Barneveld kwam van het een het ander. Omdat Wim zowel bij de thuis als de uitwedstrijden aanwezig was werd hij gevraagd om jeugdleider te worden. Dit heeft hij zelfs tot aan de A1 gedaan. De A1 deed het goed en kon kampioen worden. Helaas kreeg Wim een ernstig ongeluk en belande in het ziekenhuis, maar de dag van de kampioenswedstrijd kwam hij thuis en stond hij dus in een rolstoel op de kampioensfoto.
Net toen Wim er over dacht om te stoppen werd hij benaderd voor het leiderschap van het eerste elftal van de zaterdagafdeling. Iets waar hij met volle teugen van genoot en geen spijt van heeft gehad Zo heeft hij als leider 3 kampioenschappen meegemaakt en hebben ze zelfs een districtsbeker gewonnen. Wim zei terugkijkend “we hadden toen een hele goede ploeg, Het was een hele mooie tijd”.
Zijn werkgever Florijn uit Terschuur was dankzij Wim een belangrijke sponsor voor het eerste elftal van de zaterdag. Een kerstattentie- bracht hij dan ook zelf graag langs bij Florijn voor de PR.
Maar Wim heeft meer betekend voor zijn v.v.Barneveld, zo heeft hij in het bestuur gezeten als 2e penningmeester en is ook nog wedstrijdsecretaris geweest. Maar heeft ook lijnen getrokken, het onderhoud van het sportcomplex verzorgd en is zelfs op een gegeven moment kantinebeheerder geworden.
Als Wim zei “nog 1 last go -tje” dan wist je dat het tijd was om huiswaarts te gaan.
Wim nam ook de taak op zich om schooljeugd te begeleiden tijdens de jeugdwerkweken van de derde klassen van het voorgezet onderwijs.
De functie gastheer was hem op het lijf geschreven. Je kon bij diverse activiteiten op hem terugvallen om deze rol op zich te nemen.
Al dat vrijwilligerswerk van Wim bleef niet onopgemerkt buiten v.v.Barneveld. Zo werd hij door de gemeente Barneveld benoemd tot goudhaantje. En werd hij zelfs in 2008 koninklijk onderscheiden. Wij citeren Wim hierover: “Ja dat was een leuke verrassing. Ik werd door mijn zoon Mike met een smoesje ergens heen gestuurd. We kwamen bij het gemeentehuis aan en daar speldde burgemeester Hoeben de Koninklijke onderscheiding op en werd ik benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Dat vond ik een hele leuke verrassing”
Wegens enige lichamelijke ongemakken moest Wim soms even pas op de plaats maken, maar totdat zijn gezondheid het toeliet is hij klusjes blijven doen en was vaak dagelijks op de club te vinden.
Wim zijn motto was dan ook “Ik werk liever met mijn handen dan met mijn mond”
Wim bedankt voor al het mooie dat je onze club hebt gedaan!
Met dankbaarheid en respect voor zijn inzet zullen wij Wim herinneren
Wij wensen John & Lydia, Mike & Marlies, André & Monique
Elena & Jordy Pepijn, Noa, Jeffrey, Amy & Jona, Sem en verdere familie en vrienden heel veel sterkte toe
Bestuur, leden en vrijwilligers van Voetbal Vereniging Barneveld