• Wij ontvingen het droevige bericht dat

  Gert Jan van Veldhuizen

  Lid van verdienste Voetbal Vereniging Barneveld

  op 87-jarige leeftijd is overleden.

   

  Gert Jan, geboren in het oprichtingsjaar (1936) van onze voetbalvereniging was zowel op het veld als vrijwilliger een allrounder.

  Als speler van het eerste elftal was hij op diverse posities inzetbaar, hoewel hij voorkeur uitging naar spelverdeler, scoorde hij als linksbuiten of spits regelmatig.

  v.v.Barneveld dat toen alleen nog een zondagvereniging was, beschikte over een sterk team.

  In 1970 heeft Gert Jan de overstap gemaakt naar de in 1967 opgerichte zaterdagafdeling. Hij viel met zijn neus in de boter, want zowel het eerste als het tweede elftal werd kampioen dat seizoen. Toen het tijd werd om het als voetballer rustiger aan te doen is hij bij de veteranen in het 4e gaan spelen, dit combineerde hij later ook als leider van dit team.

  Totaal heeft Gert Jan maar liefst 11 kampioenschappen meegemaakt.

   

  Maar ook als vrijwilliger was hij een allrounder, hij sprong daar in waar nodig was.

  Toen de penningmeester met een achterstand te maken kreeg, was deze met de inzet van Gert Jan met een paar maanden weggewerkt. De contributie bedroeg toen 40 dubbeltjes en werd aan huis opgehaald. Kunnen we ons nu niet meer voorstellen.

  Ook toen bij de dames de trainersfunctie vacant kwam, nam hij deze taak ook maar op zich. Iets wat hij met veel plezier een aantal jaren heeft gedaan.

  Bij bijzondere gebeurtenissen binnen onze voetbalvereniging zag je Gert Jan rondlopen met zijn filmcamera op statief om dit vast te leggen.

  In 1992 zei hij het voetbal vaarwel, hij vond het na 42 jaar welletjes. Hij is zich meer bezig gaan houden met zijn hobby’s filmen en honden. Gert Jan zei toen terugkijkend op zijn VVB-tijd “ja, het was een mooie tijd”

  Zijn clubje is hij altijd blijven volgen en was dan ook regelmatig nog te vinden als supporter op het Nieuwe Oost.

   

  Met dankbaarheid en respect voor zijn inzet zullen wij Gert Jan herinneren.

  Wij wensen zijn vrouw Ella, verdere familie en vrienden heel veel sterkte doe

   

  Bestuur, leden en vrijwilligers van Voetbal Vereniging Barneveld

rfwbs-slide