• In memoriam: Dirk van Meerveld

  Wij ontvingen het droevige bericht dat onze super vrijwilliger

  Dirk van Meerveld

  op 60-jarige leeftijd is overleden

  Dirk is samen met zijn vrouw Ingrid door de jaren heen, één van de pijlers die een vereniging nodig heeft om te kunnen draaien. Dirk hoorde gewoon bij VVB.

  Samen zijn ze in 1992 bij VVB gekomen doordat hun oudste zoon Christiaan bij ons kwam voetballen. En zijn gelijk als vrijwilligers aan de slag gegaan voor onze voetbalclub. Terwijl Dirk het leiderschap op zich nam ging Ingrid keukendienst draaien.

  Dit was tevens het begin van bijna 30 jaar waarin verschillende vrijwilligerstaken door hen werden vervult. Zo heeft Dirk o.a. in de bouwcommissie van de kantine gezeten, is jaren jeugdkeeperstrainer geweest en heeft ook met zijn keepers vele jaren de keepersdagen van Frank Hoek bezocht. Samen met Ingrid zorgden ze ervoor dat de keepers van v.v.Barneveld een onvergetelijke dag hadden. Nadat Dirk stopte als jeugdkeeperstrainer heeft hij zich 6 jaar voor de jeugd ingezet als jeugdbestuurslid. Ook was hij betrokken bij het organiseren van het tweejaarlijkse terugkerende voetbalkamp voor jeugd. Wat nog altijd een hele organisatie en voor de jeugd groot spektakel is.

  Dirk was ook op de velden te vinden, niet als speler maar als scheidsrechter. Hij is begonnen bij de pupillen maar vervolgens als bondsscheidsrechter doorgegroeid naar de senioren en later ook nog vaak als arbiter de wedstrijden van het G-team geleid.

  Helaas moest hij noodgedwongen wegens onwillige knieën zijn scheidsrechterspak aan de wilgen hangen. Maar het zou Dirk niet zijn dat hij een andere taak zag waarin hij wel wat kon betekenen voor de vereniging, zoals helpen met het schoolvoetbal, 2 termijnen in de kascommissie en het opzetten van de vrijwijlligerscommissie. Een commissie die aandacht aan het lief en leed van de vrijwilligers bestede en deze groep waardeerde met leuke attenties, van verjaardagkaarten, aandacht voor geblesseerde spelers en zieken, een presentje met de feestdagen etc. Dirk heeft deze commissie het eerste jaar samen met Gert van Delen en later samen met Ingrid draaiende gehouden. Dit werd altijd door onze vrijwilligers erg gewaardeerd, ze voelden zich door het werk van Dirk en Ingrid gezien als vrijwilliger binnen de vereniging. Samen hebben ze heel wat ritjes gemaakt om de attenties bij de vrijwilligers thuis af te leveren. Niets was ze te gek om de blijk van waardering voor deze belangrijke groep te laten voelen.

  Ze zijn dan ook eind seizoen 2016/2017 door het bestuur voorgedragen als vrijwilligers van de maand aangezien ze toen al 25 jaar vrijwilligerswerk deden.

  Dat ze trots waren op deze titel is op de foto wel te zien. Normaal reikten ze zelf altijd deze blijk van waardering uit maar nu werden ze hier zelf mee verrast. Ook hadden ze een speciale uitreiking in het leven geroepen van vrijwilliger van het jaar die ze dan met enige trots uitreikt werd door Dirk

  Dit is trouwens ook zoals wij Dirk altijd zullen blijven herinneren met zijn guitige en soms ondeugende glimlach.

  Afgelopen 6 jaar is Dirk ook samen met Ingrid betrokken bij de G-jeugd als begeleider en chauffeur. De spelers en ouders van de G-jeugd die genoten van hun aandacht en geborgenheid, hebben dit seizoen wegens de ernstige ziekte van Dirk afscheid moeten nemen van Dirk en Ingrid bij hun groep.

  Ondanks de wilskracht en positiviteit van Dirk heeft hij de strijd tegen zijn ziekte niet mogen winnen.

  Op veel te jonge leeftijd en met nog zoveel plannen moeten ook wij als vereniging afscheid nemen van deze super vrijwilliger die zich al bijna 30 jaar heeft ingezet voor onze club. Ook wij zullen hem enorm missen.

  Dirk had zijn hart op de juiste plek zitten
  Hij had hart voor zijn medemens
  Hij maakte zich hard om dingen voor elkaar te krijgen
  Het was gewoon een hartstikke leuke vent met veel humor
  Velen hebben hem daarom in hun hart gesloten
  Dirk bedankt voor al het moois dat je ons geschonken hebt.

  Wij wensen zijn vrouw Ingrid, (schoon)kinderen,(bonus) kleinkinderen

  Christiaan en Patty, Boaz Veerle
  Matthijs en Marije
  Kevin en Lindsey
  Erik en Anita, Xavi, Yanick

  en verdere familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

  Bestuur, leden en vrijwilligers van Voetbal Vereniging Barneveld

  Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 7 mei van 19.00 tot 20.00 uur in het uitvaartcentrum van Monuta, Rubensstraat 67 te Voorthuizen.
  De crematie zal op zaterdag 8 mei in besloten kring plaats vinden.

  Correspondentieadres:
  Bentincklaan 20
  3771 JP Barneveld

  In memoriam: Dirk van Meerveld

rfwbs-slide